AMANDA B. PERRY – MY TIME

Artiest info
Website
facebook
 

Twee jaar geleden verscheen het debuutalbum “By Special Request” van de Amerikaanse zangeres en songschrijfster Amanda B. Perry uit Minneapolis, Minnesota, de zogeheten ‘Twin Cities’. Haar muziekstijl varieert tussen pop, soul en Americana en dat is nu ook weer het geval voor de negen nummers die ze componeerde voor haar tweede album “My Time” dat eind oktober op de markt is gekomen en dat hier wat nader zal worden geëvalueerd.

Zelf zegt Amanda B. Perry dat ze bij het schrijven van haar songs geïnspireerd wordt door artiesten als Adele en singer-songwriter-pianist David Gray, twee Britse muzikanten die zich voor hun werk ook altijd toespitsen op het schrijven van liefdesliedjes en persoonlijke levenservaringen. Zij maakt dan ook deel uit van de ‘Singer Songwriter Challenge Group’ uit de staat Minnesota waar ze voor het componeren van hun liedjes vertrekken vanuit een uitdagend thema dat hen wordt voorgelegd. Die manier van werken levert niet zelden zeer creatieve oplossingen en sterke songs op.

Op het album “My Time” brengt Amanda B. Perry dus negen van dergelijke nummers. Vaak zijn ze zeer sober geïnstrumentaliseerd met enkel piano gespeeld door Joe Peterson of Adam Daniel, gitaar bespeeld door David Feily en/of cello die gehanteerd wordt door Julia Floberg in de begeleiding. Op deze plaat is dat het geval bij de als ballads gebrachte nummers “Gales”, titeltrack “My Time”, het emotievolle “Spinning”, “In The Stars” en “One Last Stop Til Boston”.

Toch gaat onze persoonlijke voorkeur uit naar de songs die wat meer orkestratie hebben gekregen dankzij drummers Tarek Abdelqader en JT Bates, bassisten Ian Combs en Ian Allison of gitaristen Ken Valdez en Eric Blomquist die ook co-producer is van deze plaat. Hier gebeurde dat vooral in de openingstrack “Raindrops”, slotsong “Feels Like Home” en bij de twee nummers die u op de bijgaande video’s kunt beluisteren: “Change” en “Without You” dat Amanda B. Perry hier in een live-uitvoering brengt.

We kunnen er ook niet omheen dat haar solide stemgeluid ons vaak doet denken aan dat van Joan Armatrading wiens muziek ook in eenzelfde stijl kan worden geklasseerd als die van Amanda B. Perry. Laat Joan nu net één van onze favoriete zangeressen aller tijden zijn, dus op dat vlak zit het allemaal perfect in orde voor deze getalenteerde singer-songwriter uit Minneapolis die met “My Time” een verrassend mooie tweede plaat heeft afgeleverd. We zien nu al uit naar wat er nog zal volgen.

(valsam)